...nautittavia teatterielämyksiä...

OHJELMISTOSSA KESÄLLÄ 2003

Viulunsoittaja katolla - juhlamusikaali

Kirjoittanut: Joseph Stein.
Suomennos: Esko Elstelä.
Säveltänyt: Jerry Bock.
Ohjaus: Mauri Kuosmanen.
Säestys: Vesa Vienola.
Tanssit: Liisa Villanen.

Juhlavuoden kunniaksi Toijalan Näyttämö esittää iki-ihanan musikaalin

VIULUNSOITTAJA KATOLLA

Näytelmä kertoo vuodesta 1905, venäjänjuutalaisesta pikku kaupungista nimeltään Anatevka, ja sen asukkaiden jokapäiväisestä elämästä. Kertomus keskittyy maitokauppias Tevjen perheeseen, johon kuuluvat isä, äiti ja kuusi tytärtä, joista kolme naimaikäistä. Perinteet hallitsevat elämää, puhemies tekee parhaansa, mutta tyttärillä on omiakin suunnitelmia elämänsä varalle. Alkava juutalaisvaino sotkee yhteisön elämänmenoa, ja kaikki ei sujukaan aivan perinteiden mukaisesti.

Näytelmässä on niin iloa, surua kuin elämäntuskaakin. Se on lämmin, kaunis ja mukaansatempaava kertomus tapojen ja perinteiden muuttumisesta ajan myllerryksessä ja kaikki on kevennetty ihanalla musiikilla, joista tunnetuimpia ovat Rikas mies jos oisin sekä Nousee päivä, laskee päivä, mutta yhtä kauniita ovat myöskin Kauas rakkaasta kodistain ja Sapattirukous. Lauluvoimaa lisää Sommelo-kuoron mukaan tuleminen. Upea esityspaikka, loistava musiikki ja erinomaiset näyttelijämme tarjoavat yleisölle nautittavan elämyksen Toijalan suvessa.

Käsiohjelmasta:

"Kun Toijalan Näyttämö otti yhteyttä Sommelo-kuoroon noin vuosi sitten ja ehdotti yhteistyötä, kuoromme innostui. Sommelon melkein 30-vuotisessa historiassa oli selvästikin musikaalin aika. Kaikenlaista muuta on ehditty puuhastella viihdesävelmien, kirkkomusiikin ja perinteisten kuorolaulujen parissa, viimeiset vuodet Leena Aarnipuu-Lampelan johdolla. Hän on tuonut Sommelon "tavalliseen" kuorotulkintaan mukaan uusia kuvioita ja saanut jopa puhuttua miespuoliset sommelolaiset tanssimaan laulun tahdissa.

Sommelo olikin siis jo hieman harjoitellut musikaalissa vaadittavia taitoja etukäteen. Ja onhan perinteisissä iltamissamme harrastettu toki näyttelemistäkin. Mutta tuskin kukaan meistä 17:stä Viulunsoittaja katolla -musikaaliin osallistuvasta kuorolaisesta osasi odottaa, mitä projekti tuo tullessaan. Olimme kait kuvitelleet seisovamme rekvisiittana näyttämön takaosassa ja laulavamme muutaman kuoro-osuuden. Kevään kuluessa ja harjoitusten tiivistyessä kuoromme onkin huomannut olevansa keskellä elämää kuhisevaa juutalaiskylää laulavana, tanssivana ja juoruilevana joukkiona. Viulunsoittaja katolla -musikaalin koskettava tarina ja upea musiikki sekä Toijalan Sataman kesäteatterin tunnelma ovat tehonneet ainakin meihin sommelolaisiin - tässä projektissa on viihdytty!"

Maija Haapamäki, Sommelo-kuoron puheenjohtaja

Ensi-ilta oli 14.6.2003 ja esityksiä kaikkiaan 25 kappaletta.

 

Liput ja varaukset

Varaamme ja myymme lippuja. Suositelemme lippu-varauksen tekemistä!
Katso...

Esityskalenteri

Täältä näette esityskalente-rimme kokonaisuudessaan.
Katso...

Kahvio

Kahvio palvelee Teitä niin Sampolassa kuin kesäteat-terissakin
Lue lisää...

Muuta

  • Ryhmät

    Ryhmät ovat tervetul-leita Toijalan Näyttä-mön esityksiin. Jotta vierailunne sujuisi mahdollisimman hyvin - tutustu ryhmämyyntiin

  • Ajo-ohje

    Teatteririnkiin kuuluu tällä hetkellä 19 lähi-alueen harrastajateat-teria. Tutustu...

  • Esityspaikat

    Talvinäytelmät esite-tään Toijalan Sampo-lassa ja kesänäytel-mät idyllisessä Toija-lan satamassa